Descriere
Caracteristicile produsului:
Poate fi utilizat pentru sulfitarea și eliminarea germenilor din must, vin și ca conservant alimentar și antioxidant. Previne oxidarea enzimatică și ajută la stabilizarea gustului, aromei, și buchetului băuturii prin legarea aldehidelor, subproduse ale fermentației.
Previne schimbarea culorii a murăturilor.
Oferă protecție microbiologică, și împotriva oxidării.
Aplicare:
La pregătirea mustului:
Se presară peste strugurii măcinați sau se adaugă treptat, pe măsură ce acesta este măcinat și se amestecă.
În funcție de starea strugurilor și a maceratului, se adaugă 5-15 g/100 kg borhot.
Sulfitarea mustului:
Adăugați must numai dacă strugurii nu au fost tratați. Metabisulfitul împiedică proliferarea drojdiilor sălbatice și permite astfel ca tulpinile nobile de drojdie de vin să domine mai devreme și reduce, de asemenea, posibilitatea apariției bolilor vinului.
În cazul unei recolte sănătoasă, must proaspăt, dulce: 10 g de metabisulfit / 1 hl de must;
În cazul unei recolte ușor putredă, must compromis microbiologic: 15 g de metabisulfit / 1 hl de must;
În cazul mustului obținut din struguri putrezi, mucegăiți: 20 g de metabisulfit / 1 hl de must;
În cazul mustului proaspăt 30 g de metabisulfit / 1 hl de must.
Sulfitarea vinului, a vinurilor din fructe:
excelent pentru sulfitarea vinurilor la decantare.
Se poate efectua o sulfitare ușoară cu 5-10 g metabisulfit / 1 hl de vin la:
- Prima și a doua decantare pentru vinurile acide seci;
- A doua decantare pentru vinurile dulci sau moi;
- Pentru vinurile păstrate în cantitate mai mare;
- A treia decantare pentru vinurile tinere sănătoase albe, siller, roșii și vechi.
Sulfitare medie:
20 g de vin /1 hl de vin poate fi utilizat:
- la prima decantare a vinurilor dulci, vinurile moale, care sunt dificil de limpezit;
- la vinuri cu un miros moderat până la puternic de ouă stricate;
- la drojdiile colectate și vinuri rămășiță;
- în stadiul de boli incipiente ale vinului.
Conținutul de acid sulfuric liber din fiecare lot de vin trebuie măsurat și ajustat între 30 și 50 mg/l, în funcție de tipul de vin, de metoda de învechire și de depozitare. Conținutul de acid sulfuric lipsă poate fi compensat mg/l prin adăugarea a 0,2 g de sulf / hl de vin.
Este recomandat să dizolvați mai întâi cantitatea necesară într-o cantitate mică de must sau vin, amestecând bine, și să o adăugați la lotul mai mare!
Murături
Pentru salată de varză, murături mixte (ciolomadă), ardei:
adăugați 2,5 g metabisulfit pentru o cantitate de 5 litri de murătură.
Murăturile nu-și vor schimba culoarea, va rămâne crocantă!
Nu puneți metabisulfitul în apă clocotită!
Atenție!
Produsele de tratare a vinului necesită expertiză profesională. Citiți întotdeauna prospectul (prospectele) sau întrebați un expert. Nu putem fi trași la răspundere pentru niciun prejudiciu rezultat din utilizarea necorespunzătoare!
Informatii conformitate produs