Descriere
Caracteristicile produsului:
Este important în principal pentru intensificarea și păstrarea aromelor și a gusturilor fructate ale vinurilor reductive. Vinurile tratate cu acid ascorbic își păstrează caracterul proaspăt, fructat, chiar și după o depozitare prelungită. Acest efect al acidului ascorbic este puternic potențat de prezența unui nivel adecvat de acid sulfuric, deoarece cei doi agenți se sinergizează pentru a oferi o protecție și mai eficientă împotriva oxidării. În timpul tratamentului, este recomandabil să se mențină conținutul de acid sulfuric liber la un nivel de cel puțin 25 mg/l.
Avertisment:
Atunci când se măsoară conținutul de acid sulfuric liber, trebuie luată în considerare cantitatea de acid ascorbic, astfel încât trebuie utilizată o metodă în care cele două substanțe sunt determinate separat!
Aplicare:
Este recomandabil să se efectueze experimente preliminare înainte de aplicarea acidului ascorbic, deoarece chiar și o fracțiune mai mică din cantitatea permisă poate da rezultate satisfăcătoare. Se dizolvă cantitatea de acid ascorbic determinată anterior în 15-20 părți de vin și se adaugă la volumul total de vin, agitând energic. A se asigura omogenizarea completă!
Tratamentul cu acid ascorbic trebuie efectuat cu puțin timp înainte de îmbuteliere și se evită contactul cu oxigen până la îmbuteliere.
Atenție!
Produsele de tratare a vinului necesită expertiză profesională. Citiți întotdeauna prospectul (prospectele) sau întrebați un expert. Nu putem fi trași la răspundere pentru niciun prejudiciu rezultat din utilizarea necorespunzătoare!
Informatii conformitate produs