Descriere
Caracteristici ale produsului:
Acidul citric este un aditiv utilizat pe scară largă în industria alimentară, un ingredient esențial în prelucrarea fructelor, fabricarea sucurilor și siropurilor, a conservelor, a produselor de cofetărie și a altor industrii ale băuturilor. De asemenea, este din ce în ce mai utilizat în industria vinului deoarece are o serie de proprietăți utile:
Leagă fierul trivalent, care provoacă fractura feroasă, datorită acțiunii complexe.
Are proprietăți antioxidante care, împreună de sulful din vin și acidul ascorbic, ajută la prevenirea modificărilor nedorite de culoare și aromă.
Caracterul acid îl face un excelent agent neutralizant pentru îndepărtarea reziduurilor după spălarea rezervoarelor și butoaielor cu agenți alcalini.
La prepararea unei soluții de acid sulfuric din metabisulfit și apă, acidul citric oferă un mediu acid pentru a favoriza eliberarea dioxidului de sulf.
Atunci când se adaugă direct în vin, trebuie să se țină seama de faptul că conținutul total de acid citric al vinului după tratare nu trebuie să depășească maximul legal de 1 g/l (conținutul inițial de acid citric al vinului este de obicei de aproximativ 0,3 g/l).
Utilizare:
Permite efectuarea unor corecții minore de aciditate înainte de îmbuteliere sau de prima bentonizare, atunci când este prea târziu pentru ajustarea acidității cu acid tartric.
Se dizolvă cantitatea necesară de acid citric în de zece părți de must sau vin, și se adaugă la mustul sau vinul care trebuie tratat, apoi se dizolvă și se distribuie.
Cantitatea necesară este întotdeauna determinată prin teste de laborator și conform cantităților permise de legislația vitivinicolă.
Zahărul şi aciditatea se corectează înainte de fermentare. Numai aşa se obţine un vin de fructe de calitate bună şi o tărie mare.
Informatii conformitate produs