Granucol Ge este un cărbune activ granulat, de origine vegetală, pentru adsorbția substanțelor cu arome și mirosuri nedorite în vinuri, sucuri de fructe sau alte băuturi.
Produsul și efectele sale:
Prin simpla aplicare a Granucol, substanțele nedorite de aromă sau miros pot fi îndepărtate selectiv.
Dozare și administrare
Granucol Ge poate fi adăugat direct în vin, sucuri de fructe sau alte băuturi, fără dizolvare prealabilă. Particulele individuale se dizolvă imediat după adăugarea în băutura care urmează a fi tratată. După adăugare, se amestecă intens timp de câteva minute în băutura care urmează să fie tratată. Ulterior, se recomandă amestecarea de 2-3 ori la intervale scurte. Adsorbția va avea loc în câteva ore, dar cu siguranță în decurs de o zi. Sedimentul de cărbune activ trebuie apoi separat imediat.
Se recomandă efectuarea de experimente preliminare pentru a determina ratele optime de dozare.
Dozare recomandată:
Tratamentul vinurilor, vinurilor dulci și sucurilor de fructe:
În cazul unui gust sau miros ușor de mucegai, putregai, butoi, plută, drojdie sălbatică sau alte gusturi sau mirosuri străine: 10-40 g/100 l Granucol Ge.
În caz de mirosuri străine de tip Bockser (asemănătoare hidrogenului sulfurat), mirosuri ușoare de ulei sau petrol: 20-60 g/100 l Granucol Ge.
Adăugarea unor cantități mai mari de Granucol poate afecta foarte mult proprietățile băuturii. Cel mai bine este să se elimine orice aromă indusă de îngheț, specifică recoltei sau neobișnuită direct din must (prin adăugarea a 50-00g/100 l de Granucol Ge, în funcție de intensitatea aromei).
Tratarea altor băuturi alcoolice și a rachiurilor de vin:
În cazul gustului și mirosului deranjant, se recomandă tratamentul cu Granucol Ge, în funcție de intensitatea efectelor perturbatoare. În majoritatea cazurilor, o doză minimă de 50-100 g/100 l de Granucol Ge este suficientă pentru a elimina sau rotunji gustul.
Informatii conformitate produs