Descriere
Caracteristicile produsului:
Acidul tartric are un gust acrișor puternic, similar cu acidul citric (E 330). Ca și acidul citric, acidul tartric este utilizat ca acidifiant și regulator al acidității într-o mare varietate de alimente. Datorită proprietății sale de complexare, acidul tartric contribuie la funcția antioxidantă. Deoarece nu se leagă de umiditatea din aer, este potrivit pentru utilizarea în pulberi pentru băuturi și tablete pentru vin spumant.
Scopul tratamentului
Folosit în vinificație pentru a suplimenta aciditatea (a reduce pH-ul) musturilor în recoltele cu aciditate scăzută. În industria alimentară, acidul tartric poate fi utilizat în diferite etape ale procesului de producție datorită efectelor sale aromatizante, acidifiante, complexante, antioxidante și stabilizante.
Prepararea siropurilor: în funcţie de materia primă l-2 grame la 1 litru de apă.
La dulceaţă şi compoturi: pentru prevenirea oxidării (înnegririi fructelor) se adaugă 1-2 gr/kg de fructe în apa cu care umplem borcanele.
Corectarea acidităţii la vin: 100-200 gr/100 ltr vin. Se recomandă atunci, când se trage vinul de pe drojdie (primul pritoc).
Acidul tartric este în general autorizat în produsele alimentare. Singurele excepții sunt alimentele neprocesate și alte produse pe care legiuitorul a intenționat să nu le modifice prin aditivi.
Printre alimentele care sunt autorizate fără restricții cantitative se numără:
Sucuri de fructe și legume
Băuturi răcoritoare
Pulberi pentru băuturi și șampanie
Conserve de fructe și legume
Gemuri, jeleuri de fructe
Dulciuri, deserturi, înghețată
Zaharuri gelifiante
Jeleuri, jeleuri
Tablete aromatizante pentru ceai
Atenție!
Produsele de tratare a vinului necesită expertiză profesională. Citiți întotdeauna prospectul (prospectele) sau întrebați un expert. Nu putem fi trași la răspundere pentru niciun prejudiciu rezultat din utilizarea necorespunzătoare!
Informatii conformitate produs