Descriere
Caracteristicile produsului:
Gelatina este o substanță de culoare gălbuie cu un gust și un miros distinctiv, utilizată pentru prelucrarea băuturilor, jeleurilor, jeleurilor de fructe, prăjiturilor, cremelor și aspicurilor.
Aplicare și dozare:
Pentru utilizarea oenologică, o parte gelatină la cinci părți apă rece se toarnă peste o parte gelatină, amestecând continuu, și se lasă să se umfle timp de o jumătate de oră. Se toarnă apoi apa rămasă și se dizolvă în 5-10 ori apă caldă, dar nu clocotită (40-50 oC). Soluția rezultată trebuie utilizată într-un timp scurt. De obicei, se utilizează în combinație cu acid silicic sau acid tanic. Cantitatea necesară trebuie să fie întotdeauna precedată de teste de laborator, dar doza medie este de 5-10 g/hl.
Pentru alte utilizări, se adaugă cinci părți de apă rece la gelatină, amestecând continuu, și se lasă să se umfle. După umflare, se elimină excesul de apă și se dizolvă în 5 ori apă caldă, dar nu fiartă (40-50 oC). Apoi se utilizează cât mai curând posibil conform rețetei. Doza obișnuită este de 4-5 lingurițe cocoțate pentru 4-5 farfurii de jeleu, 2 lingurițe cocoțate pentru 1 dl de apă pentru aperitive, 2 lingurițe la 1 dl de apă pentru jeleu de fructe.
Informatii conformitate produs