Alcoolmetrul de vin servește la determinarea concentrației de alcool în vin. Vinul măsurat trebuie să corespundă următoarelor criterii: în cursul vinificării să nu fi fost adăugat zahăr, să fie fermentat complet, sec și fără resturi de zahăr nefermentat.
Vinul care se va măsura se toarnă într-un vas suficient de adânc, pentru ca alcoolmetrul așezat în vin să plutească liber. Valoarea rezultată este multiplicată cu 1,95 -2,5. Factorul de multiplicare depinde de locație și de natura solului. Pentru vinurile de masă, multiplicatorul este de 2,2 pentru zonele nisipoase și de 2,5 pentru vinurile montane de calitate. Rezultatul arată conținutul de alcool, care corespunde gradului Maligand. Dacă vinul conține încă zahăr, este din soi producător direct sau este foarte dens, alcoolmetrul poate indica mai puține grade sau chiar 0 grade.
Acest alcoolmetru nu este potrivit pentru măsurători certificate!
După utilizare alcoolmetrul se clătește cu apă curată.
Interval de măsurare: 0-20 V/V%
Material: sticlă
Fără certificat de autentificare
Informatii conformitate produs